Sinterklaas neemt de metro

UITNODIGING VOOR DE PERS

Op donderdag 6 december gaat de Sint het MIVB-net op om de reizigers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij te ontmoeten. Hij deelt snoepjes en MIVB-sleutelhangers uit om hen te feliciteren dat ze het openbaar vervoer gebruiken.

Sinterklaas vertrekt om 8.15 uur in metrostation Weststation. Hij gaat vervolgens langs de stations Schuman, Kunst-Wet, Zuidstation, Louiza, Beekkant, Park, Centraal Station en De Bouckère, van waar hij met de tram naar het station Rogier reist. Zijn doortocht in het openbaar vervoer eindigt rond 16 uur in het Weststation.

Op zijn traject deelt de goedheilige man snoepjes uit aan de kinderen en MIVB-sleutelhangers aan alle andere brave mensen om hen te bedanken dat ze het openbaar vervoer gebruiken en daardoor mee strijden voor een mobielere stad, waar het beter is om te leven.

------------

Niet voor publicatie:

Bent u journalist en/of van de audiovisuele pers en wil u Sinterklaas volgen op het MIVB-net? Een toelating om te filmen en fotograferen is noodzakelijk. Gelieve uw aanwezigheid aan te kondigen bij An Van hamme op het volgende mailadres: an.vanhamme@mivb.brussels of 0477-62.73.73.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel