Skip to Content

Sinterklaas neemt de metro

Nu vrijdag 6 december neemt Sinterklaas in hoogsteigen persoon de Brusselse metro. De beschermheilige van kinderen zal snoepjes en sleutelhangers uitdelen aan de reizigers van de MIVB. Een manier om hen te bedanken om voor het openbaar vervoer van de MIVB te kiezen in de hoofdstad.

Vrijdagvoormiddag – na een drukke nacht cadeautjes en snoepgoed neerleggen in de schoentjes van brave kindjes – zal Sinterklaas zijn paard even rust gunnen en neemt hij de metro om zich te verplaatsen. Hij begint zijn reis op lijnen 1-5 tussen het Weststation en Schuman. Vervolgens neemt hij lijnen 2 en 6 van in Kunst-Wet tot aan het Zuidstation, waar hij uiteindelijk vertrekt richting Rogier en Simonis. In de namiddag neemt de heilige man nog eens lijnen 1-5 tot het Centraal Station, vooraleer hij terugkeert naar het Weststation.

Op zijn tocht zal de sint 50 kilo snoepgoed en 4.000 sleutelhangers uitdelen aan de reizigers, klein en groot, om ze te bedanken om voor de metro te kiezen, en zo een duurzame mobiliteit in de hoofdstad mee te bevorderen.
 

------------------------------------------------------------------------------------------

Informatie exclusief voor journalisten en fotografen (niet voor publicatie):

Als u de komst van Sinterklaas wil filmen/fotograferen of de exacte plaats wil kennen waar Sinterklaas zich in de metro bevindt, kan u contact opnemen met An Van hamme, an.vanhamme@mivb.brussels of 0477-62.73.73

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 52 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2020 244,2 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel