Sinterklaas ontmoet de MIVB-reizigers

Op 6 december zakt Sinterklaas af naar het MIVB-net om er de reizigers te bedanken omdat ze het openbaar vervoer gebruiken.

Nadat hij de ronde van de schoorstenen deed in de nacht van 5 op 6 december om de brave kinderen te beladen met geschenkjes, chocolade, mandarijntjes en ander zoets, zakt Sinterklaas af naar het MIVB-net om er de (uiteraard allemaal brave) reizigers te ontmoeten en hen te bedanken om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

De goedheilige man vertrekt rond 8.15 uur met de metro in het Weststation richting De Brouckère, waar hij om 9 uur de tram neemt richting Rogier. Hij gaat vervolgens naar Hallepoort, Kunst-Wet, Maalbeek, Centraal Station en Weststation voor hij terug naar de Spanjestraat in de Hemel terugkeert.

De rondrit met de metro eindigt om 16 uur. Onderweg deelt hij snoepjes en chocolade uit aan de grote en kleine reizigers, die hij op het metro- en tramnet ontmoet.

 

Info uitsluitend voor journalisten: Indien u Sinterklaas wenst te volgen voor een reportage, gelieve contact op te nemen met An Van hamme: an.vanhamme@mivb.brussels of 02-515.20.56.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel