Skip to Content

Staking 9 november: de MIVB roept op in alternatieven te voorzien voor het openbaar vervoer

De nationale staking die plaatsvindt op woensdag 9 november zal grote gevolgen hebben voor het openbaar vervoer. De MIVB verwacht dat haar net zeer sterke hinder zal ondervinden. Daarom roept ze haar reizigers op, in de mate van het mogelijke, in alternatieven te voorzien voor hun verplaatsingen die dag.

De verschillende vakbonden roepen op tot een nationale actiedag op woensdag 9 november om een verhoging van de koopkracht en de lonen te eisen en maatregelen om het hoofd te bieden voor de stijging van de energieprijzen.

De MIVB verwacht zeer grote hinder op haar tram-, bus- en metronet door de deelname van een groot deel van haar bestuurders.

De MIVB raadt haar reizigers aan in alternatieven te voorzien voor het openbaar vervoer als ze zich op woensdag willen verplaatsen in Brussel. Niet alle lijnen zullen worden bediend en voor deze die wel rijden moeten reizigers rekening houden met langere wachttijden.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij zal haar reizigers de hele dag in realtime informeren via haar verschillende informatiekanalen: op haar website www.mivb.brussels, haar app, Facebook-pagina (facebook.com/mijnmivb), Twitter (@STIBMIVB) en Instagram (mivbstib), en op de schermen aan de haltes en in de stations.

Vanaf 6 uur ‘s ochtends is Customer Care van de MIVB beschikbaar om te antwoorden op vragen van de reizigers, via telefoon 070 23 2000 en social mediakanalen Facebook, Twitter en Instagram.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel