Station Schuman anderhalve dag gesloten voor Europese Top op 17 en 18 december

Brussel ontvangt een nieuwe Europese top op donderdag 17 en op vrijdag 18 december. Het metrostation Schuman zal daardoor niet toegankelijk zijn vanaf donderdag 13 uur en dat tot het einde van de Top op vrijdag. Verschillende buslijnen die langs de Europese wijk rijden, worden eveneens omgelegd.

Metrostation Schuman (lijnen 1 en 5) zal gesloten zijn op politiebevel op donderdag 17 december vanaf 13 uur en dit tot het einde van de Europese top op vrijdag 18 december. Het tijdstip waarop de top eindigt is nog niet gekend. De reizigers die naar de Europese wijk willen wordt gevraagd uit te stappen in de stations Maalbeek of Merode.

De buslijnen 12, 21, 22, 36, 60 en 79 worden eveneens omgelegd tijdens de top en bedienen het station Schuman niet. De reizigers die de metro nemen wordt gevraagd naar het station Maalbeek te gaan, waar ze kunnen overstappen op andere lijnen.

Haltes Karel de Grote, Froissart en Breydel worden niet bediend, net als de haltes Leopoldspark (bus 21), Livingstone (bus 22) en Ambiorix (bus 22). Reizigers kunnen terecht aan de haltes Maalbeek (van aan het Leopoldspark, Karel de Grote, Livingstone of Ambiorix), Nerviërs (van aan Breydel) of Froissart (tijdelijke halte Belliardstraat) om hun bus te nemen.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel