Tram 81 kan terug naar zijn eindpunt na heropening Montgomerytunnel

Tram 81 kan opnieuw zijn vroegere terminus gebruiken aan Montgomery. Sinds de sluiting van de Montgomerytunnel eind februari 2016 was de lijn beperkt. Door de heropening van de tunnel kan de MIVB de tramlijn opnieuw volledig uitbaten.

Eind februari werd de Montgomerytunnel gesloten voor het autoverkeer door scheuren in het beton van het dak van de tunnel. Vanaf hetzelfde ogenblik mocht tram 81 (Marius Renard – Montgomery) niet langer de lus uitvoeren boven de tunnel, waardoor dus ook de haltes ICHEC en het eindpunt Montgomery niet langer bediend werden. Er werd een tijdelijk eindpunt aangelegd een twintigtal meter voor het oorspronkelijke eindpunt.

De werken aan de Montgomerytunnel zijn ondertussen achter de rug en de tunnel is opnieuw open voor het autoverkeer. De tramsporen en de elektrische installaties die werden weggenomen in de Brand Whitlocklaan, zijn vervangen. Tram 81 kan dus opnieuw zijn normale reisweg volgen. Sinds vandaag 19 december bedient de tram opnieuw de halte ICHEC en stopt aan de oorspronkelijke terminus aan het Montgomeryplein.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel