Tramverkeer drie dagen onderbroken tussen Hallepoort en Thomas

Het tramverkeer op lijnen 3, 4, 25 en 55 wordt tijdens het paasweekend drie dagen onderbroken door werken tussen Hallepoort en de Thomastunnel. Er zijn pendelbussen beschikbaar voor reizigers en er zal personeel aanwezig zijn om informatie te verstrekken.

De premetrolijn Noord-Zuid, tussen de stations Albert en Noordstation, wordt over enkele jaren omgebouwd tot metrolijn 3. Voor deze omvorming zijn er tijdens het lange weekend van 29 maart tot en met 1 april drie werven gepland. Om meerdere opeenvolgende onderbrekingen voor de reizigers te vermijden wordt het tramverkeer op de Noord-Zuidas onderbroken., ​ Daardoor rijden er tijdens het paasweekend geen trams op lijnen 3, 4, 25 en 55 ​ tussen Hallepoort en Thomas..

Drie gelijktijdige werven

Er wordt een nieuwe wissel geïnstalleerd tussen de stations Anneessens en Beurs, ter voorbereiding van de toekomstige omvorming van de Noord-Zuid premetrolijn tot een volwaardige metro. Deze werken zullen het verkeer op verschillende tramlijnen onderbreken. ​

De MIVB zal ook van deze onderbreking gebruik maken om de muur tussen de nieuwe metrotunnel Grondwet en de bestaande premetrotunnel onder het Baraplein te openen. Dit is een belangrijke stap in de bouw van de Grondwettunnel, die het toekomstige station Toots Thielemans zal verbinden met de bestaande premetrotunnel, zodra deze is omgebouwd tot metro.

De MIVB vervangt ook een wissel in de Vooruitgangstraat, tussen de haltes Noordstation en Thomas, in het kader van het reguliere onderhoud van het netwerk.

4 tramlijnen onderbroken

De werken vinden plaats van vrijdagavond 29 maart tot en met maandag 1 april. Ze zullen een impact hebben op het verkeer op de tramlijnen 3, 4, 25 en 55, die onderbroken zijn van vrijdag 21 uur tot het einde van de dienst op maandag:

  • Tram 3 (Esplanade – Churchill) wordt onderbroken tussen Masui en Hallepoort.
  • Tram 4 (Noordstation – Stalle) wordt onderbroken tussen Noordstation en Hallepoort.
  • Trams 25 (Rogier – Boondael Station) en 55 (Rogier – Da Vinci) worden omgeleid van Liedts naar Masui.

De stations Anneessens, Beurs, De Brouckère, Rogier en Noordstation worden tijdens de werken niet bediend door trams. De stations Lemonnier en Zuidstation worden alleen bediend door trams 51 en 82.

Pendelbussen voor de reizigers

De MIVB zal pendelbussen laten rijden om de verplaatsingen van de reizigers te verzekeren.

Tramlijnen 3 en 4: pendelbussen rijden tussen De Brouckère en Verboekhoven via Masui. Ze zullen ook de haltes Rogier en Noordstation aandoen. Om het stadscentrum te bereiken vanaf een halte tussen Churchill/Stalle en Hallepoort, kunnen reizigers bus 48 richting Anneessens nemen (halte Albert of Hallepoort), of bus 52 richting Centraal Station (halte Hallepoort).

Tramlijn 25: tramlijn 25 wordt omgeleid van de halte Liedts naar de halte Masui via het traject van tramlijnen 62 en 93. De halte Thomas wordt niet bediend. De haltes Noordstation en Rogier worden bediend door pendelbussen tussen Verboekhoven en De Brouckère. Pendelbussen maken de aansluiting bij de halte Masui.

Tramlijn 55: tram 55 wordt omgeleid van de halte Liedts naar de halte Masui via het traject van tram 62 en 93. De halte Thomas wordt niet bediend. De haltes Noordstation en Rogier worden bediend door pendelbussen tussen Verboekhoven en De Brouckère. Opstapplaatsen voor de pendelbussen zijn Masui, Verboekhoven of Paviljoen.

De pendelbus rijdt tussen De Brouckère en Verboekhoven. Hij zal de stations Rogier en Noordstation en de halte Masui aandoen (waar hij zal aansluiten op de tramlijnen 3, 25 en 55) en dan verder rijden naar Verboekhoven via buslijn 58.

Personeel op het terrein

Het personeel van de MIVB zal aanwezig zijn in de stations Hallepoort, Zuidstation, De Brouckère, Rogier en Noordstation om de reizigers te informeren en te begeleiden tijdens de werken.

Alternatief met de NMBS

De reizigers met een MIVB-ticket zullen tijdens de hele duur van de werken gratis gebruik kunnen maken van de NMBS-treinen tussen Brussel-Zuid en Brussel-Noord.

Alle informatie over deze onderbreking en de volledige reisweg van de pendelbussen en andere alternatieven met het openbaar vervoer zijn beschikbaar op de website van de MIVB: www.mivb.brussels

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel