UITNODIGING VOOR DE PERS: EERSTE SPADESTEEK METRO 3

De voorbereidende werken voor de toekomstige metrolijn 3 ruimen plaats voor de eerste grote graafwerken in de wijk van het Zuidstation. Die werken zijn nodig voor de bouw van een nieuw metrostation, Toots Thielemans, en de verbindende tunnels om de bestaande premetro-as om te vormen tot een echte metrolijn. Metrolijn 3 zal op termijn het bestaande station Albert verbinden met Bordet in Evere in 20 minuten.

De MIVB nodigt u graag uit op de eerste spadesteek van de werken van Metro 3 in de wijk van het Zuidstation op maandag 26 oktober om 11 uur in aanwezigheid van de Brusselse minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt, van minister van Financiën, Sven Gatz, van staatssecretaris voor Stedenbouw, Pascal Smet, van de burgemeester van de stad Brussel, Philippe Close, en van de burgemeester van Sint-Gillis, Charles Picqué, en de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs.

    

Afspraak: kruispunt Kleine Ring (kant Zuidstation)/Stalingradlaan (ter hoogte van de spoorwegbrug)

Datum: Maandag 26 oktober 2020

Tijdstip: 11 uur

 

Deze eerste spadesteek verloopt met respect voor de hygiënemaatregelen. Een mondmasker is verplicht.

Afhankelijk van de nieuwe coronamaatregelen die worden afgekondigd voor maandag, bestaat de mogelijkheid dat deze afspraak wordt uitgesteld of aangepast.

 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij An Van hamme: an.vanhamme@mivb.brussels of 0477/62.73.73.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel