Uitnodiging voor de pers: inwijding «Stalingrad Village»

De burgerlijke bouwwerken voor de toekomstige metrolijn 3 starten binnen enkele dagen in de wijk van het Zuidstation. Deze werken omvatten onder andere de bouw van een nieuw metrostation, het station Toots Thielemans, en noodzaken de tijdelijke verhuizing van de handelszaken uit het Zuidpaleis. Om hen tijdens de duur van de werken nieuw onderdak te geven in de wijk, werd een tijdelijk winkelcomplex opgetrokken (Stalingrad Village) op de middenberm van de Stalingradlaan.

De MIVB nodigt u graag uit op de inwijding van «Stalingrad Village» op woensdag 2 september vanaf 11 uur in aanwezigheid van de Brusselse minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt, de burgemeester van de stad Brussel, Philippe Close, de schepen van handel, Fabian Maingain, en de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs.

Tijdens deze inwijding zullen ook de verschillende werffasen en de gevolgen voor het verkeer in de wijk worden overlopen.

   

Afspraak: middenberm Stalingradlaan (ter hoogte van de Stalingradlaan 38, hoek met het Zuidpaleis)

Datum: Woensdag 2 september 2020

Tijdstip: 11 uur

 

Deze inwijding verloopt met respect voor de hygiënemaatregelen. Wij herinneren eraan dat het dragen van een mondmasker verplicht is.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij An Van hamme: an.vanhamme@mivb.brussels of 0477/62.73.73.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 52 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2020 244,2 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel