UPDATE Staking 10 oktober: het MIVB-net sterk verstoord, tot mogelijk stilstand

Volgens de laatste schattingen zal het MIVB-net morgen, dinsdag 10 oktober, forse hinder ondervinden, tot mogelijk zelfs helemaal niet rijden, door de nationale staking waartoe het ACOD heeft opgeroepen. Mogelijk rijdt ook geen enkele metro op lijn 6 die het Koning Boudewijnstadion bedient, waar de wedstrijd België-Cyprus plaatsvindt. De MIVB raadt haar reizigers aan alternatieven te zoeken voor hun verplaatsingen morgen in Brussel.

Ook al blijft het moeilijk om exact in te schatten hoeveel medewerkers aan de actie zullen deelnemen, laten de laatste schattingen vermoeden dat het zeer moeilijk wordt om de trams, bussen en metro’s morgen, dinsdag 10 oktober, te laten rijden. Daarom vraagt de MIVB haar reizigers alternatieven te zoeken om zich morgen in Brussel te verplaatsen. Bepaalde metrostations kunnen zelfs gesloten blijven als er onvoldoende MIVB-personeel is om de spoorveiligheid te garanderen. Dit betreft ook de voetbalwedstrijd België-Cyprus, dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion.

Informatie voor de reizigers

Om de reizigers zo goed mogelijk te informeren opent de MIVB haar Contact Centre (070/23.20.00) vanaf 6 uur ’s ochtends. De website www.mivb.brussels, de mobiele website en de MIVB-app informeren de reizigers eveneens in reële tijd, net als de Facebook-pagina (facebook.com/mijnmivb) en de Twitter-account (@stibmivb).

De MIVB verontschuldigt zich bij haar reizigers voor de hinder die ze door deze actie zullen ondervinden en bedankt hen voor hun geduld.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel