Vakbondsacties: hinder op het MIVB-net op 8 en 10 maart

Morgen, woensdag 8 maart, ondervindt het MIVB-net mogelijk hinder door een stakingsoproep voor vrouwenrechten. Ter herinnering: de vakbonden kondigen ook een nationale staking aan op vrijdag 10 maart. De MIVB verwacht op 10 maart forse hinder op haar net en vraagt de reizigers in de mate van het mogelijke in een alternatieve oplossing voor het openbaar vervoer te voorzien voor hun verplaatsingen die dag.

Op woensdag 8 maart, de internationale dag van de rechten van de vrouw, kondigen de vakbonden thematische acties aan in het hele land die gericht zijn op genderongelijkheid. Verwacht wordt dat de gevolgen voor het openbaar vervoer relatief beperkt zullen zijn. Alle lijnen zullen normaal gezien rijden, maar mogelijk aan een lagere frequentie. Er wordt daarnaast ook hinder verwacht door acties in de hoofdstad, waardoor trams en bussen moeilijk door kunnen.

De reizigers worden in realtime geïnformeerd via de gebruikelijke informatiekanalen: de wachttijden aan de haltes, de website, de app en op Twitter via @STIBMIVB.

Vrijdag 10 maart

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de MIVB heeft voor vrijdag 10 maart een stakingsaanzegging ingediend om de nationale actie voor openbare diensten en vervoer te ondersteunen. De MIVB verwacht een grote mobilisatie van haar personeel. De bus-, tram- en metrolijnen zullen dus ernstig verstoord zijn. In de mate van het mogelijke zal de MIVB haar inspanningen concentreren op de dienstverlening op de belangrijkste lijnen en op een zo groot mogelijke geografische dekking. De capaciteit van het netwerk zal echter beperkt zijn. De frequenties zullen lager liggen dan normaal en sommige lijnen zullen niet kunnen rijden. De MIVB vraagt haar reizigers dan ook om nu al alternatieve oplossingen te plannen voor hun verplaatsingen op die dag.

De MIVB zal haar reizigers vanaf 6 uur in real time informeren via de website, de app, de sociale media van de MIVB en aan de haltes. De dienst Customer Care is telefonisch bereikbaar op 070 23 2000 en via de sociale media Facebook, Twitter en Instagram.

De MIVB verontschuldigt zich voor het veroorzaakte ongemak.

Kijk voor meer informatie op www.mivb.brussels.

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel