Skip to Content

Vanaf vandaag gratis met MIVB naar vaccinatiecentra

Om de verplaatsingen naar de vaccinatiecentra te vergemakkelijken en de vaccinatiecampagne te ondersteunen, biedt de MIVB een gratis heen-en-terugrit aan voor Brusselaars om zich te laten vaccineren. Iedereen die een uitnodiging kreeg om zich te laten vaccineren kan het MIVB-net gratis gebruiken vanaf vandaag, 18 maart, voor deze afspraken.

Vaccineren gebeurt in twee keer. Daarom krijgen Brusselaars twee heen-en-terugritten met de MIVB naar de vaccinatiecentra in Brussel.

 

Hoe werkt het concreet?

Op de uitnodiging van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) om zich te laten vaccineren staat een persoonlijke vaccinatiecode waarmee een afspraak kan worden gemaakt in één van de 10 vaccinatiecentra in Brussel. Wie met het openbaar vervoer wil gaan, kan deze persoonlijke code ook gebruiken om zijn/haar gratis tickets te bestellen via de link naar het door de MIVB opgezette platform. Deze link staat ook op de website van de GGC: https://coronavirus.brussels/nl/gratis-vervoer/  

Zodra het formulier is ingevuld, ontvangen de betrokkenen twee unieke codes per e-mail waarmee ze eenmalig 2 gratis retourtickets kunnen afdrukken bij de ruim 400 GO-verkoopautomaten in de metro- en premetrostations en aan de belangrijkste bovengrondse haltes.

Op de automaat moet “Event Pass” worden geselecteerd en de persoonlijke codes ingevoerd uit de e-mail. De gratis heen-en-terugtickets kunnen worden gebruikt tijdens de twee afspraken voor de twee dosissen van het vaccin. De gratis tickets zijn vanaf deze namiddag beschikbaar.

Om stress voor de reizigers op de dag van de vaccinatie te voorkomen, kunnen de tickets vooraf worden afgehaald aan een van de verkoopautomaten. Het is niet nodig om te wachten tot de dag van de vaccinatie.

Wat als je geen computer hebt?

Wie niet over een computer beschikt, vindt in de GGC-uitnodiging een telefoonnummer om contact op te nemen met een operator die hem/haar zal helpen bij de te volgen stappen.

Personen met beperkte mobiliteit

Personen met beperkte mobiliteit die gebruikmaken van de taxibusdienst van de MIVB kunnen ook gratis naar het vaccinatiecentrum op de dag van hun afspraak door hun rit te reserveren via de gebruikelijke weg.

Toegankelijkheid van de vaccinatiecentra

Een plan hoe de 10 Brusselse vaccinatiecentra te bereiken met het openbaar vervoer is binnenkort beschikbaar op de website van de MIVB.  

"Het behoort tot de kerntaak van de MIVB om ten dienste te staan van de bevolking. We zijn er wanneer Brussel ons nodig heeft. Ons personeel toonde dit tijdens de lockdown en blijft dit elke dag tonen. Het lag dan ook voor de hand dat we alles in het werk zouden stellen om de verplaatsingen naar de vaccinatiecentra te vergemakkelijken", benadrukt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB.
Brussels minister van mobiliteit, Elke Van den Brandt: "Vanaf vandaag kan elke Brusselaar die wordt uitgenodigd voor een vaccinatie gratis het openbaar vervoer nemen om naar het vaccinatiecentrum te gaan. Personen met een beperkte mobiliteit die gebruikmaken van de TaxiBus-dienst, hebben ook recht op gratis gebruik voor de rit van en naar de vaccinatie. Met dank aan de MIVB om haar diensten alsmaar toegankelijker te maken."
"De vaccinatie van de Brusselaars versnelt met de dag. Vanaf volgende week zullen 3 nieuwe vaccinatiecentra worden toegevoegd aan het bestaande aanbod. De door de MIVB aangeboden ritten zullen de toegankelijkheid van de vaccinatie voor iedereen dus verder verbeteren. Ik wil de MIVB hartelijk danken voor deze uitstekende samenwerking. Door samen te werken ten dienste van onze burgers, zullen we dit virus kunnen verslaan", aldus Alain Maron, Brussels minister van Volksgezondheid.  
Story image

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 53 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2020 244,2 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel