Vier 21 juli met de MIVB

Zaterdag 21 juli viert Brussel de nationale feestdag zoals het hoort. De plechtigheden en festiviteiten volgen elkaar op in het Warandepark en omgeving. Om iedereen de kans te geven dit bij te wonen zonder verkeers- of parkeerproblemen, past de MIVB haar aanbod aan.

Om de feestelijkheden vlot te laten verlopen, wordt de reisweg van sommige tram- en buslijnen de hele dag beperkt of omgelegd.

  • Tramlijnen 92 en 93 worden onderbroken tussen Louiza en Kruidtuin.

  • Buslijn 27 rijdt niet tussen Merode en Zuidstation.

  • Buslijnen 29, 63, 65 en 66 rijden niet tussen Madou en De Brouckère.

  • Buslijn 33, die de boven- met de benedenstad verbindt, wordt niet uitgebaat.

  • Buslijn 38 rijdt niet tussen Troon en Centraal Station. Na Troon rijden de bussen verder tot aan Naamsepoort.

  • Buslijn 54 rijdt niet tussen Baljuw en Troon. Na Baljuw rijden de bussen verder tot Louiza.

  • Buslijn 71 rijdt niet tussen Matonge-Naamsepoort en De Brouckère.

  • Buslijn 95 rijdt niet tussen Troon en Grote Markt. Na Troon rijden de bussen verder tot aan Louiza.

Metrostation Park wordt eveneens gesloten gedurende het militair defilé. De MIVB raadt aan af te stappen in Kunst-Wet of Centraal Station om naar de festiviteiten te gaan.

Versterking tot 1 uur ‘s ochtends

Het traditionele vuurwerk wordt om 23 uur afgestoken van aan het Academiënpaleis. Voor die gelegenheid worden de 4 metrolijnen (1-5 en 2-6), net als de tramlijnen 3 (pendelbussen inbegrepen), 4 (pendelbussen inbegrepen), 19, 32, 92 (pendelbussen inbegrepen) en 93 worden verlengd tot 1 uur ‘s ochtends.

En Noctis tot 3 uur ‘s ochtends

Dit jaar valt 21 juli op een zaterdag. Net als elke zaterdag- en zondagavond rijden de 11 Noctisbuslijnen rijden eveneens tot 3 uur ‘s ochtends. Goed nieuws dus voor de nachtelijke feestvierders.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel