Werfbezoek voor de pers

De MIVB nodigt u uit op de aanleg van de sporen op de werf van tramlijn 10

Tramlijn 10 vormt binnen een jaar een rechtstreekse, snelle verbinding met een hoge capaciteit tussen Neder-Over-Heembeek en het stadscentrum. De aanleg van de sporen ging in januari 2023 van start en verloopt volgens plan: twee derde van de sporen is al gelegd. De MIVB nodigt je uit om dit te komen ontdekken op 15 november.

De MIVB nodigt je uit om de werf te bezoeken van deze hoognodige tramlijn die het stadscentrum en Neder-Over-Heembeek zal verbinden. Je krijgt de kans om de spectaculaire installatie van de spoorbalken met behulp van een kraan te zien. De werfleiders zullen de verschillende technieken voor de aanleg van de lijn uitleggen en je kan een deel van de werf bezoeken.

Het werfbezoek gebeurt in aanwezigheid van de Brusselse minister voor Mobiliteit, Elke Van den Brandt, van de burgemeester van de stad Brussel, Philippe Close, en van de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs.

 

Praktisch:

Datum: Woensdag 15 november 2023

Tijdstip: 9.30 uur

Plaats: ​ Heembeeksestraat, op het kruispunt met de Ankerstraat

 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij An Van hamme: an.vanhamme@mivb.brussels ou 0477-62.73.73

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel