Skip to Content

Werken in het station Pétillon: metro onderbroken op 10 en 11 september

Door spoorwerken in metrostation Pétillon tijdens het weekend van 10 en 11 september vervangen pendelbussen het metroverkeer tussen Merode en Herrmann-Debroux.

Voor het regelmatige onderhoud van haar net voert de MIVB vernieuwings- en onderhoudswerken uit aan haar infrastructuur (dwarsliggers, sporen en ballast) in het metrostation Pétillon, op metrolijn 5 (Herrmann-Debroux - Erasmus).

Gevolgen voor het verkeer

Voor deze werken wordt het metroverkeer van lijn 5 tussen Merode en Herrmann-Debroux op zaterdag 10 en zondag 11 september onderbroken, van het begin tot het einde van de dienst. Vanuit Merode rijden de metro's komende van Erasmus verder richting Stokkel (lijn 1).

Pendelbussen

Reizigers die verder willen reizen naar Herrmann-Debroux kunnen een pendelbus nemen vanaf het station Merode. Deze pendelbussen worden ingezet tijdens de duur van de werken. Details over het exacte traject van deze bussen en de haltes zijn beschikbaar op de website van de MIVB: www.mivb.brussels.

De pendelbussen rijden overdag met een frequentie van 4 tot 7 minuten.

Let op: het is niet toegestaan om met een fiets op de pendelbus te stappen.

Alternatieven

Reizigers kunnen ook één van de talrijke bus- en tramlijnen nemen om hun bestemming te bereiken: lijn 71 naar Delta en Beaulieu, trams 7 en 25 naar Pétillon of lijn 8 naar Herrmann-Debroux.

 

Voor alle informatie over de reisalternatieven: www.mivb.brussels

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel