Zaterdag zingen acht koren in de metro

Donderdag 20 april 2017 — Acht Brusselse koren geven zaterdag het beste van zichzelf in de Brusselse metro. Ze komen samen in Centraal Station voor een groot concert in de Ravensteingalerij voor de aftrap van MIXITY Sings.

Zaterdag 22 april staat de Brusselse metroreizigers een aangename muzikale verrassing te wachten. Tussen 15 en 16 uur kunnen ze genieten van het gezang van Brusselse koren.

Acht koren, samengesteld uit liefhebbers en beroepszangers (African Joys, Big Bang Choir, Le ROSINE, PolyFolies, Sing-in BOZAR, Son du Quartier, STEMMER en Zamâan-AWSA) vertrekken om 15 uur vanuit acht verschillende plaatsen op het metronet. Elk koor is samengesteld uit 10 tot 45 koorzangers. Ze laten de reizigers kennismaken met hun muziek tijdens akoestische miniconcertjes in de lokettenzalen en in de metrostellen.

Alle koren komen om 16 uur zingend samen in het Centraal Station. Dan vindt een groot concert plaats in de Ravensteingalerij. De koren interpreteren er een werk van de Schaarbeekse componist Peter Spaepen.

Visit.brussels staat in voor de organisatie van dit evenement en geeft de aftrap voor het MIXITY SINGS-project, het koorevenement van het themajaar MIXITY.brussels 2017, dat diversiteit in de kijker zet. MIXITY SINGS brengt van eind april tot eind juni liefst 34 koren samen, 32 concerten en 900 artiesten op 27 verschillende Brusselse plaatsen. De melodie gecomponeerd door Peter Spaepen vormt de rode draad doorheen dit evenement.